Ticket #12072 (closed defect: fixed)

Opened 20 months ago

Last modified 20 months ago

XO4 - OFW Q7A09 rtc/accelerometer/audio menu test fail

Reported by: chia-hsiu Owned by: wmb@…
Priority: high Milestone: Not Triaged
Component: ofw - open firmware Version: 4-A2
Keywords: Cc:
Action Needed: no action Verified: no
Deployments affected: Blocked By:
Blocking:

Description

CL4 A2 board Q7A09 1. No selftest method for /rtc 2. No selftest method for /accelerometer 3. diag-mode audio test halt

Change History

Changed 20 months ago by chia-hsiu

  • owner set to wmb@…
  • priority changed from normal to high
  • version changed from not specified to 4-A2
  • component changed from not assigned to ofw - open firmware

add more information about audio test
a.

1 to test-station diag-mode test /audio

Sound suddenly appear after about 4 mins
test with fixture, result: Pass

b.

5 to test-station diag-mode test /audio

Sound suddenly appear after about 17 mins
test without fixture, result: right channel Fail

Changed 20 months ago by chia-hsiu

1. RTC
Q7A05 - pass, Q7A06~09 - fail
use below command can test

test /i2c@d4031000/rtc


2. accelerometer
Q7A08 - pass, Q7A09 - fail

Changed 20 months ago by Quozl

For accelerometer, the device name has changed.

Also the stand-init probe of the accelerometer, to support both chip types, is not being run, because it relies on a device name of /accelerometer.

For the moment, you can test with:

" /twsi/accelerometer@6,19" " probe" execute-device-method drop
test /twsi/accelerometer@6,19

Changed 20 months ago by wmb@…

This is fixed in svn, will be deployed in Q7A10.

Changed 20 months ago by Quozl

  • status changed from new to closed
  • next_action changed from never set to no action
  • resolution set to fixed

These three tests now run in Q7A12.

Note: See TracTickets for help on using tickets.