Opened 7 years ago

Last modified 6 years ago

#6716 new defect

record fails to share audio

Reported by: jpritikin Owned by: erikb
Priority: normal Milestone:
Component: camera-activity Version: Development build as of this date
Keywords: release? Cc: olpc-dev@…, jpritikin, Collabora, mstone, cjb
Blocked By: Blocking:
Deployments affected: Action Needed:
Verified: no

Description

G1G1, build 700, latest activities

Start record. Share it. Switch to audio. Record something. The thumbnail appears on both machines. It plays on the machine which recorded the audio. When I try to play it on the other machine, it fails to download. Photo sharing works fine.

Attachments (1)

record-logs.tar.gz (5.8 KB) - added by gdesmott 7 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (17)

comment:1 Changed 7 years ago by jpritikin

When trying to share video, not even the thumbnail appears on the other machine.

comment:2 Changed 7 years ago by erikb

  • Cc olpc-dev@… added

Which build and hardware are you on?

comment:3 Changed 7 years ago by erikb

  • Cc jpritikin added

comment:4 Changed 7 years ago by jpritikin

As I said, build 700 G1G1 with the latest activties.

comment:5 Changed 7 years ago by cscott

  • Cc Collabora added

I'm guessing this is link-local (Salut), since the report is from a G1G1 user and xochat.org is currently down.

comment:6 Changed 7 years ago by cscott

erik, please reassign to Collabora if you can confirm that this is a telepathy failure (and not a Record problem).

comment:7 Changed 7 years ago by gdesmott

Is Record available in sugar-jhbuild? Does it use stream or D-Bus tube? How?
Please attach Gabble or Salut log (see http://wiki.laptop.org/go/Telepathy-debug )

comment:8 Changed 7 years ago by gdesmott

I did some quick tests with build 699 and Record-54 using Salut.
Photo sharing works fine but neither audio or video thumbnails appear on the other XO.

comment:9 Changed 7 years ago by gdesmott

Oh, I just understood how the activity works. You have to switch to audio and video tabs to see others thumbnails. :)

Video sharing worked but audio failed as reported.

Changed 7 years ago by gdesmott

comment:10 Changed 7 years ago by gdesmott

Audio sharing works fine with Gabble.

I attached Record's log of both sides with Gabble and Salut. Would be good if a Record developper could take a look on it and explain what was going wrong.

The sender seems to properly send data with Gabble and Salut but the receiver displays this in the Salut case:

1206009459.233455 DEBUG record-activity: I am requesting a high-res version of someones media.
1206009459.250170 DEBUG record-activity: _reqRecdTubeCb: sender is my bus name, so ignore my own signal
1206009469.232904 DEBUG record-activity: _meshCheckOnRecdRequest: ! recdRequesting.meshDownloadingProgress
1206009469.235249 DEBUG record-activity: meshNextRoundRobinBuddy
1206009469.246509 DEBUG sugar.presence.presenceservice: Reused proxy <Buddy object at 0x84f18ec (sugar+presence+buddy+Buddy at 0x8acad70)>
1206009469.248800 DEBUG sugar.presence.presenceservice: Reused proxy <Buddy object at 0x84d8b44 (sugar+presence+buddy+Buddy at 0x89454d0)>
1206009469.251803 DEBUG record-activity: mnrrb: weve already tried bud cass-mp
1206009469.254521 DEBUG record-activity: mnrrb: weve already tried bud cass-b4
1206009469.256773 DEBUG record-activity: weve tried all buddies here, and no one has this recd

Some explanations about how to run Record from sugar-jhbuild (for debugging purpose) would be useful too.

comment:11 Changed 7 years ago by gdesmott

I changed the value of self.meshTimeoutTime from 10000 to 60000 and audio sharing worked with Salut so I think this is a Record bug and not a Telepathy one.

comment:12 Changed 7 years ago by gdesmott

  • Cc m_stone cjb added

comment:13 Changed 7 years ago by morgs

  • Cc mstone added; m_stone removed
  • Owner changed from erikb to morgs

comment:14 Changed 7 years ago by morgs

  • Owner changed from morgs to erikb

comment:15 Changed 7 years ago by Blaketh

  • Keywords release? added

comment:16 Changed 6 years ago by gregorio

  • Milestone Never Assigned deleted

Milestone Never Assigned deleted

Note: See TracTickets for help on using tickets.