Opened 5 years ago

Closed 4 years ago

#9362 closed enhancement (fixed)

XO-1: setup-smbios for Linux boots

Reported by: dsd Owned by: wmb@…
Priority: normal Milestone: 1-firmware-security
Component: ofw - open firmware Version:
Keywords: Cc: rgs, bernie
Blocked By: Blocking:
Deployments affected: Action Needed: no action
Verified: no

Description

Please run setup-smbios in the Linux boot path like what happens for windows. Linux detects the DMI, and HAL picks up on it too, making the juicy information available. This solves us a headache in #9348.

Change History (11)

comment:1 Changed 5 years ago by wmb@…

  • Action Needed changed from never set to test in release
  • Status changed from new to assigned

Fixed by svn 1260. The fix will appear in Q2E42, but there is no expectation that a Q2E42 will be created or released to production anytime soon.

comment:2 Changed 5 years ago by wmb@…

  • Action Needed changed from test in release to add to release
  • Milestone Not Triaged deleted

comment:3 Changed 5 years ago by wmb@…

  • Milestone set to Future Release

comment:4 Changed 5 years ago by wmb@…

  • Milestone changed from Future Release to 1.0-firmware-security

comment:5 Changed 5 years ago by rgs

  • Cc rgs added

comment:6 Changed 5 years ago by ebordon

Firmware q2f01 (http://wiki.laptop.org/go/OLPC_Firmware_q2f01) fixes this problem?

comment:7 Changed 5 years ago by wmb@…

The q2f series was an experimental branch that is not supported. We have removed references to the F series from the Firmware page.

comment:8 Changed 5 years ago by bernie

  • Cc bernie added

comment:9 Changed 5 years ago by wmb@…

  • Action Needed changed from add to release to test in release

Test in Q2E42

comment:10 Changed 5 years ago by Quozl

Is there a test case for this?

I've run dmidecode on several XO-1 configurations and it reports "no SMBIOS nor DMI entry point found" ... tried adding setup-smbios to olpc.fth on several units, no change. Is kernel support required?

comment:11 Changed 4 years ago by wmb@…

  • Action Needed changed from test in release to no action
  • Resolution set to fixed
  • Status changed from assigned to closed

I fixed this a year ago and I am tired of looking at the ticket. Closing.

Note: See TracTickets for help on using tickets.