Opened 8 years ago

Closed 8 years ago

Last modified 6 weeks ago

#2322 closed defect (fixed)

Current font not displayed when you first start Write

Reported by: jfuhrer Owned by: uwog
Priority: normal Milestone:
Component: write-activity (abiword) Version:
Keywords: Cc:
Blocked By: Blocking:
Deployments affected: Action Needed:
Verified: no

Description

OFW: Q2C18
Build: 517

When the Write activity is first started, the font menu is blank and doesn't display the default font. Once you pick a font from the menu, it will start displaying properly.

Change History (4)

comment:1 Changed 8 years ago by uwog

That is because AbiWord itself assumes there is always a Times New Roman that is selectable.

comment:2 Changed 8 years ago by jg

  • Milestone changed from Untriaged to Trial-2

uwog: I'll consider a simple, temporary fontconfig based workaround, or preferably a simple, one line class fix in write-activity to use a font we ship, for trial 2.

The right thing, of course, is for abiword to use the default sans or default serif font, rather than overspecifying to Times.

comment:3 Changed 8 years ago by uwog

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

Fixed in the rpms of #3121.

The default font is selected based on the information in the 'Normal' template. I've patched the libabiword provided templates in the rpm to default to DejaVu Serif instead of Times New Roman.

comment:4 Changed 6 weeks ago by Quozl

  • Milestone Trial-3 deleted

Milestone Trial-3 deleted

Note: See TracTickets for help on using tickets.